Let’s travel together.

Új, kínai autómárkát kezdenek forgalmazni Magyarországon

A Grand Automotive Central Europe lett a kínai Geely márka hivatalos képviselője Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában.

A Geely márka első autói várhatóan 2023. első félévében érkeznek meg Csehország, Magyarország és Szlovákia útjaira. Az első Geely modell, mely hazánkban is megjelenik a Geometry C lesz, mely teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkezik.

“A Geely, amely elkötelezett amellett, hogy kiváló minőségű termékeket kínáljon a vásárlóknak szerte a világon, sikeresen koordinálta a fejlesztéseket a Volvo, a Polestar, a Lotus, a Smart és más ismert autómárkákkal, amelyek a Geely Holding Group tulajdonában és irányítása alatt vannak. Mivel a Geely márka először lép be az Európai Unió piacára, a Grand Automotive Central Europe vállalattal való partnerség jelentős előrelépést jelent a Geely globalizációs törekvései szempontjából. ” – mondta Cook Xue, a Geely Auto International Corporation ügyvezető vezérigazgató-helyettese.

A Geely először 1997-ben lépett be az autóiparba, majd az első olyan kínai autómárka lett, amely 2020-ra elérte a 10 millió személygépkocsi értékesítési és gyártási darabszámát. A Geely jól ismert autómárkái, mint például a Geely Auto, a Volvo, a Polestar és a Lotus, összehangolt fejlődést értek el, jó piaci teljesítményt nyújtva. Mostanáig a Geely tizenegy egymást követő évben szerepelt a Fortune Global 500-as listáján (a 229. helyen áll), piaci értéke több mint 55,8 milliárd USD, és világszerte több mint 120 000 alkalmazottat foglalkoztat.