Let’s travel together.

ÚJ Toyota SUV a láthatáron

A RAV4 révén a világ legnépszerűbb SUV-ját is jegyző, a közepes méretű SUV kategóriát pedig a C-HR-rel letaroló Toyota új, látványos megjelenésű kompakt SUV modell bemutatását ígéri Európában.

A Toyota egy vadonatúj kisméretű SUV modellt tervez bemutatni Európában, ami a GA-B platform új változatára épül majd. Az új kompakt SUV nevét, gyártási volumenét és bevezetésének időpontját később ismerteti a vállalat, a modellről egyelőre csupán egy stilizált sziluettet mutattak be, amely nagy vonalakban távolról emlékeztet a Toyota nemrég leleplezett japán belpiacos SUV-jára, RAIZE-re, de nincs hír arról hogy a két modell ennél közelebbi rokonságban állna. Az új GA-B platform rugalmas alakíthatóságának köszönhetően a padlólemez többféle szélességű, hosszúságú, tengelytávolságú és magasságú autó alapjaként szolgálhat.

„Ez a modell tovább fokozza majd a Yaris európai sikerét, és számításaink szerint ezek a járművek 2025-re mintegy harminc százalékát teszik majd ki a Toyota értékesítéseinek Európában.” – fogalmazott az új modell kapcsán Matt Harrison, a Toyota európai ügyvezető alelnöke. „Nem kell már sokat várniuk arra, hogy láthassák a végleges formatervet, de annyit már most elárulhatok, hogy ez nem csupán egy Yaris lesz karosszériaszélesítésekkel és magasabb futóművel, hanem egy teljesen új, mutatós B-SUV modell, kompakt, dinamikus dizájnnal és különleges egyéniséggel.” – tette hozzá.

Az új jármű Valenciennes-től nem messze, Onnaingban készül majd a Toyota Motor Manufacturing France üzemében, a Toyota Yaris mellett.