Let’s travel together.

Ünnepi könyvajánló, ami megeteti a fantáziánkat

Az első három könyv, amit a figyelmetekbe ajánlanánk inkább az idősebb korosztálynak szólnak. Agatha Raisin különös történetei már évek óta elvarázsolják az olvasókat. Ez a hősnő akarva akaratlanul – na jó, a legtöbb esetben készakarva – mindig belekeveredik valamilyen nagyon sanda ügybe. És a végén alig tud élve kikecmeregni belőle, de valahogyan csak felgöngyölíti. Az Agatha Raisin és a boszorkányok fája című kötetben a hősnő a csodás, nyugodt, csöndes, rossz emberektől távoli, angliai Cotswolds-ben találja magát, ahol minden tökéletes, egészen addig, amíg Boszorkányok fájának ágán meg nem jelenik az első holttest. Mondanunk sem kell, hogy a rendőrség a sokadik haláleset után is tehetetlen. És itt jön a képbe Agatha … a végét nem meséljük el.

A következő két kötet egymást követi. Helena Duggan történetének első könyve a A tökéletes város – Rajtad tartják a szemüket címet viseli és Violetről szól, aki soha nem akart Hibátlanba költözni, egy olyan városba ahol mindenkinek szemüveget visel, folyton rendes, tiszta és jól nevelt. Bizony a várossal valami baj van és csak egy valaki áll a kislány mellett, a Fiú. A Zűrben a város című második kötetben már változtak a dolgok: Hibátlant már nem hívják hibátlannak, csak Város, és a lakosai minden rosszért ami történt Fiút okolják. Most Violeten a sor, hogy megtudja az igazságot, a múlt titkait, megküzdjön a zombikkal is.


Bori adventi kalendáriuma nem csak egy évre szól, így ha még most beszerezzük, akkor jövőre már nem kell az adventi kalendárium mizériával foglalkoznunk, mert ezzel a kedves könyvvel minden napra jut egy felfedezni való mese és még a fogakban sem tesz kárt. Karoline Sander ünnepi könyve a Barátnőm, Bori legújabb tagja.

A mopszok imádnivaló, gülüszemű, szuszogó jószágok, akik csak azért léteznek, hogy boldoggá tegyék a gazdijukat, szóval nem csoda, hogy Bella Swift ezt a lökött kiskutyát választotta gyerekkönyve főszereplőjéül. Milli, mert hogy ez a neve az otthonát éppen elveszített kutyának, Annáékhoz kerül egy kis időre. De ahogy az lenni szokott Milli azonnal beleszeret a kislányba és ha kell akár unikornissá is átváltozik, hogy vele maradhasson. A kiskutya, aki unikornis akart lenni című könyv a Manó Könyvek gondozásában jelent meg.

Magyarország egyik legnépszerűbb animációs mesesorozata és zenés produkciója megjelent könyvben is. Dér Noémi Kicsi Gesztenye Klub – Az első karácsony című lapozgatója 3-6 éves gyerekeknek szól és két történetet tartalmaz a karácsonnyal kapcsolatban. A tanulságos könyvecske illusztrációit Szőnyi Gergely készítette. 

Az Életmesék – Családi album pont az, amit a címe is sugall, egy családi történetekből összeálló album, amiben megjelennek az együttélés nehézségei, a veszteségek feldolgozása, a másság elfogadása és ezeknek a viharában a gyerekekre való odafigyelés. A mesék a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar új albumához íródtak egyenesen a kétszeres Fonogram-díjas énekesnő tollából és tapasztalataiból. A könyv CD-melléklettel kapható.