Let’s travel together.

Utazás kellékei

Mit vigyünk magunkkal az utazás során?

A Gondtalan nyaralás érdekében

 

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy-egy utazás során néhány dolog otthon maradt, vagy csak egyszerűen nem gondoltuk, hogy  szükségünk lehet rá. Ez természetesen csak akkor szokott kiderülni, amikor már megérkeztünk a kiszemelt úticélunkhoz és ez bizonyos esetekben tönkre is teheti azt a néhány napos pihenést, amit oly régóta vártunk.

Ahhoz, hogy ez a nyaralás, kirándulás gondtalan legyen, összeszedtünk minden olyan lényeges dolgot, amire szükséged lehet.
Az utazás célja természetesen nem az, hogy málhazsákokkal megszakadva induljunk útnak, inkább, hogy a fontosabb dolgok ne maradjanak otthon.Ebben a cikkben összefoglaljuk azokat a kategóriákat, amelyek elengedhetetlenek egy-egy utazás során, a tételes listát a jobb oldali űrlapmező kitöltésével lehet ingyenesen letölteni.
Vágjunk bele!

 

1 – Papírok, Okmányok.

iratok, útlevél, passportEbben a kategóriában nem is kezdhetnénk mással, mint, hogy ellenőrizzük le az igazolványaink érvényességét, valamint lejárati idejüket. Több ország beutazási feltételei közt van, hogy pl az útlevelünk az utazástól számítva még hat hónapig érvényes kell, hogy legyen. Valamint ellenőrizzük a vízumunkat is amennyiben vízumköteles országba utazunk. Nem esne jól, ha már a célországból utasítanak ki bennünket ez miatt.

A másik nagyon fontos dokumentumunk a biztosítás. Nem érdemes ezzel spórolni hiszen egy ellopott vagy elveszett bőrönd sem veheti kedvünket a nyaralástól, hiszen a megfelelő utasbiztosítás fedezetet nyújt az ilyen jellegű káreseményre. Arról nem is beszélve, ha netán baleset ér bennünket, netán orvosi kezelésre szorulunk, akkor rengeteget spórolhatunk, ha rendelkezünk biztosítással. Bár nem hivatalos irat, de mégis nagyon fontos egy esetleges káresemény során, ha egy listát készítünk értékeinkről. Nyomtassuk ki a foglalásainkat, esetleg készítsünk útitervet. Rengeteg időt megspórolunk ezzel, és nem a nyaralásunk helyszínén kell spontán döntéseket hoznunk.
A részletes lista a jobb oldali űrlapmező kitöltésével ingyenesen letölthető!

 

2 – RUHANEMŰK.  

ruha, ruhanemű, utazásSokszor ez a legnehezebb feladat, hogy mennyi ruhát is vigyünk magunkkal a nyaralásra, vagy csak egy rövidebb utazásra. Érdemes az indulás előtt tájékozódni, hogy a kiválasztott úticél helyszínén milyen időjárásra számíthattok, így nagyjából lehet tudni, hogy mit is pakoljatok az utazásra.

Számtalan hotelban és szállodában van mosodai szolgáltatás, vagy egy helyi mosoda, ahol kevés költség mellett újra tisztán használhatjuk a kedvenc ruhadarabjainkat.
Több esetben előfordul az is, hogy a nyaralásunk helyszínén fog megtetszeni egy-egy ruhadarab, amellyel megint csak bővül ruhatárunk.
Érdemes olyan ruhadarabokat magunkkal vinni, amelyek kevésbé gyűrődnek és gyorsan száradnak.
A részletes lista a jobb oldali űrlapmező kitöltésével ingyenesen letölthető!

 

3 – Higiénia, Gyógyszerek.

higiénia, tisztálkodásA higiéniai eszközök bepakolása talán egyszerűbb feladatnak tűnik, hiszen, ha valami ezek közül otthon is maradna nem olyan nehéz beszerezni őket bárhol is vagyunk.

A letölthető lista tételei közül pl habfürdőt, sampont, érdemes kifejezetten erre a célra használatos kisebb tégelyeket beszerezni és ezekben magunkkal vinni, mert sok helyet tudunk a bőröndünkben megspórolni.
A nagyobb boltokban, drogériákban lehet kapni kifejezetten utazáshoz igazított kiszerelésekben, de nem biztos, hogy az általunk preferált illatban.

Gyógyszerek esetében már jóval gondosabban érdemes eljárnunk, hiszen nincs annál rosszabb, ha akár csak egy kisebb fejfájás is tönkreteszi a napunkat. Ha kettő vagy több napra utazunk, akkor a házi patikánk nélkül ne induljunk útnak.
A részletes lista a jobb oldali űrlapmező kitöltésével ingyenesen letölthető!

 

4 – Elektromos eszközök. 

elektromos eszközök, fényképező, elektromosA mai világban már elképzelhetetlen, hogy egy napra is ne vegyenek körbe bennünket ezek az eszközök, kütyük. A nyaralások és a különböző utazások során fontos, hogy meg tudjuk örökíteni ezeket a pillanatokat az utókor számára. Ezért a letölthető listánk tételeit e köré állítottuk össze és nem a nyaralás alatti internetezést szeretnénk előtérbe állítani.

A letölthető listával reméljük, hogy meg tudjuk könnyíteni az utazás előkészületeit. Amennyiben kimaradt valami, amit fontosnak gondolsz, de nincs a listában, akkor azt mindenképp írd meg nekünk kommentbe és kiegészítjük a listát.

A részletes lista a jobb oldali űrlapmező kitöltésével ingyenesen letölthető!

Jó utazást kívánunk!

utazunkblog

The post Utazás kellékei appeared first on UtazunkBlog.