Let’s travel together.

Valletta a legjobb kisvárosok között

Málta fővárosa, Valletta 2020-ban ötödik helyezést ért el a népszerű angolszász turisztikai magazin, a Condé Nast Traveler olvasóinak szavazata alapján. A Condé Nast Traveler egy luxus és lifestyle utazási magazin, amelyet egy nemzetközi média társaság, a Condé Nast jelentet meg.

Az évente meghirdetett felmérés – melynek idei fordulója a harmincharmadik volt a sorban – teljes egészében a magazin olvasóitól kapott szavazatokon alapul, akik közül nagyon sokan szívesen utaznak. Az eredményeket kísérő rövid leírásban Vallettát több szempontból is dicsérettel illették barokk építészeti szépségeiért és azért a tényért, mert 2018-ban Európa Kulturális Fővárosa lehetett. Kiemelésre kerültek a máltai fővárosban kínált szállás-, gasztronómiai és városnézési lehetőségek is.

Julia Farrugia Portelli idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter úgy vélekedett: Az idei sajátos körülmények még különlegesebbé teszik az elismerést, mivel ez azt bizonyítja, hogy minden kihívás ellenére Valletta és Málta továbbra is ott szerepel az utazóközönség gondolataiban és ez jót tesz a desztinációnak.