Let’s travel together.

Villáminterjú a nyitásról – aki válaszol: Tölli Bálint, a Park Inn By Radisson Sárvár szállodaigazgatója

Az Utazó magazin a nyitásról kérdezte meg az érintetteket: miként készülnek és mire számítanak annak kapcsán, hogy végre ismét fogadhatnak vendégeket? Aki most válaszol: Tölli Bálint, a Park Inn By Radisson Sárvár szállodaigazgatója.

– Hogyan készültek a járványügyi szabályok további lazítására?

– Mindhárom Park Inn szállodánk nyitva volt az üzleti, gazdasági és oktatási céllal érkező vendégek előtt az elmúlt időszakban is. Ha nem is a legmagasabb foglaltsággal üzemeltünk, de folyamatosan vendégül láttunk üzleti utazókat, sport csapatokat. Sőt, voltak olyan hetek, időszakok, amikor nagyobb események szállásadói lehettünk, így például márciusban sárvári szállodánkban lakott az orosz U21-es nemzeti labdarúgó válogatott az UEFA U21-es Európa Bajnokság keretein belül. Nemsokára pedig az úszó Európa-Bajnokság versenyzőinek biztosítunk szállást a budapesti szállodánkban, mely Janicsák Regina kolléganőm irányítása alatt áll.

– Miként alakulnak az árak a tavalyi hasonló időszakhoz képest? Lesznek-e akciók?

– Erre a kérdésre a választ majd a nyári szezon végén tudom megadni. Szállodáink kereslet vezérelt árakkal dolgoznak, ahogyan nő az érdeklődés és a foglaltság, úgy fogjuk irányítani az árainkat. A jelenlegi rendelet, miszerint csak védettségi igazolvánnyal lehet szállodában üdülni, korlátozza a szállodák iránti keresletet, ezért ennek növekedésében nagyfokú a bizonytalanság, hiszen nem tudhatjuk jelen pillanatban, mennyire fog nőni az oltottak száma, illetve meddig él majd ez a szabályozás. Természetesen bizakodóak vagyunk, hiszen véleményem szerint sok olyan vendégre is számíthatunk a következő hónapokban, akik rendszerint külföldre szoktak járni nyaralni, de idén itthon maradnak.

– Mennyire sikerült megőrizni vagy pótolni a személyzetet?

– A sárvári szállodában a személyzet 70 százalékát sikerült megtartanunk és teljes munkaidőben alkalmazni az elmúlt fél évben is. A következő időszak egyik kihívása a személyzet visszapótlása lesz, hiszen többen elhelyezkedtek már és például egy nyugdíj előtt álló alkalmazottat nehéz visszacsábítani, valószínűleg maradni fog a biztos állásánál. A turizmus jelen pillanatban és egy ideig még biztosan nem a legbiztosabb szektor ilyen szempontból.

– Mivel számolnak a következő időszakra és nyárra?

– Nagyon biztatóak az előfoglalási adataink, már most több foglalás van július-augusztus hónapokra a tavalyi évhez viszonyítva a két vidéki szállodánkban, azaz Sárváron és Zalakaroson is. Májusban és júniusban még nem várunk magas foglaltságot, egyrészt a védettségi igazolvány szükségessége miatt nem is tudnak annyian foglalni, illetve a járványhelyzet még mindig nem múlt el, így sokan óvatosak és kivárnak. Az oltottak számának növekedésével és a járványhelyzet lecsengésével azonban a nyár második felére teltház közeli foglaltságot várunk.

émz