Let’s travel together.

Vízipókhoz és Vukhoz, Grabowski is csatlakozott a tűzfalon

A legkeményebb hősegér (aki még James Bondot is simán lepipálná – a szerk.) egy 600 négyzetméteres falfestmény része, a tervet – amelyet a népszerű rajzfilm Szórádi Csaba által tervezett 1986-os moziplakátja inspirált – Ternovszky Béla és alkotótársai engedélyével, Forgács Simon, @0036mark és Illés Hajnalka grafikus készítették a Színes Város Csoport felkérésére. A falfestményt a szervezet művészei festették fel a tűzfalra Orosz Richárd képzőművész vezetésével – olvasható az MTI hírében.

A hatalmas mű még készülőben – MTI/MTI Fotószerkesztõség/Mohai Balázs

Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült

– mondta el Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője.

A tűzfalfestéses kezdeményezés három évvel ezelőtt indult útjára. A megállapodás az volt, hogy a Színes Város Csoport művészei Józsefváros Önkormányzata támogatásával ismert magyar meséket festenek fel a VIII. kerületben. A művészek eddig a Szaffi, a Vuk és a Vízipók-csodapók karaktereivel színesítették a tűzfalakat. Grabowskiékkal, Tsino-sannal és Safranekékkel együtt most már négy helyszínt is bejárhatunk ha tűzfalfestés túrára adjuk a fejünket.